Suomen luonnon kauneus

Suomen luonnon kauneutta on ylistetty maailmanlaajuisella tasolla. Suomen luonto on erittäin monimuotoinen ja monipuolinen, vaikka Suomi tunnetaankin ennen kaikkea tuhansien järvien maana. Revontulet, merimaisemat, rantakalliot, asumattomat metsät sekä suoalueet ovat kuitenkin myös näkemisen ja kokemisen arvoisia nähtävyyksiä. Tarun mukaan revontulet syntyivät tuliketun juostua hurjaa vauhtia tunturissa, ja vaikkei taruun uskoisikaan, ovat revontulet silti vaikuttava näky.

Suomalaiset ovat mökkikansaa, mikä ei olekaan ihme, kun katsoo Suomen kauniita ja rauhallisia luonnonmaisemia, joista pilkistää esiin mökkejä siellä täällä. Mökkien rauha, jollaista ei voi läheskään kaikkialla kokea, houkFinland beautiful and peaceful natural landscapeuttelee turisteja monista maista kokemaan tuon ihmeen, jossa voi kokea olevansa aidon luonnon keskellä yksin omien ajatustensa kanssa ja pulahtaa aamulla virkistävään veteen aamu-uinnille. Myös monet kaupunkilaiset käyvät maaseudulla lataamassa akkujaan. Marja- tai sieniretki lähiluontoon, kalastaminen kesäisissä maisemissa, hiihtäminen puhtaanvalkoisella hangella sekä luonnonkukkien kerääminen niityltä ovat lähes jokaiselle suomalaiselle tuttuja kokemuksia. Ne ovat myös kokemuksia, joista monet ulkomaalaiset turistit maassamme nauttivat.

Pohjois-Suomessa sijaitseva Lappi on monen luonnonystävän unelmakohde, joka tarjoaa mahdollisuuden vaeltaa upeissa maisemissa tai lähteä vaikkapa melontaretkelle kokeilemaan taitojaan. Upeita luontokohteita löytyy kuitenkin myös aivan pääkaupunkiseudun sydämestä. Nuuksion kansallispuisto tarjoaa nimittäin myös erinomaiset puitteet luontoretkeilylle tai kunnon irtiotolle arjesta. Kansallispuisto houkutteleekin monia pääkaupunkilaisia ja myös kauempaa tulevia vierailijoita nauttimaan kauniista luonnostamme. Luonnossa liikkuminen edistää hyvää terveyttä sekä rentouttaa ja lievittää stressiä, minkä vuoksi näiden kohteiden suosio ei olekaan suuri yllätys.

Suomen luonnosta löytyy monia mielenkiintoisia eläinlajeja, kuten karhuja, susia, ilveksiä, hirviä, jäniksiä ja liito-oravia. Ellei eläimiä onnistu näkemään luonnossa, voi niihin tutustua Korkeasaaren eläintarhassa tai eläinmuseossa, jotka molemmat sijaitsevat Suomen pääkaupungissa Helsingissä. Erityisesti karhun kohtaaminen on huomattavasti miellyttävämpää eläintarhaolosuhteissa kuin luonnossa, vaikka Suomessa onkin esiintynyt tapauksia, joissa villieläimet ovat tulleet ihmisten pihoille asti. Eläinten luontaisen käyttäytymisen seuraaminen on mielenkiintoista, ja sekä Korkeasaari että eläinmuseo sopivatkin myös lapsiperheiden käyntikohteiksi.

Kauneutensa lisäksi Suomen metsät ovat tarjonneet maallemme myös tärkeitä vientituotteita kuten puuta, mikä nostaakin metsiä kohtaan tunnettua arvostusta. Suomi on tunnettu varsinaisten puutuotteiden lisäksi paperinvalmistajamaana.